Susu Ilham

Susu Ilham

Monday, 30 May 2011
1. Dari mana syarikat mendapat bekalan susu utk memproses & menghasilkan susu Ilham? sbb skang ni mcm2 berlaku. sumber susu dicampur dgn melamine (spt di China etc).sya sekarang menggunakan susu anmum sbb sya yakin sumber susu tu (dr New Zeland).so minta penjelasan saudara.

Ebunda Admin > Susu ini berasaskan susu lembu yg di import dari New Zealand. Untuk pengetahuan encik, susu lembu yang terbaik didunia adalah dari negara New Zealand dan kami gunakan 100% susu bukan perasa susu.


2. Susu Ilham ada dijual di pasaraya atau bagaimana?


Ebunda Admin > kami baru merancang untuk masuk ke pasaraya MYDIN. sekarang kami pasarkan melalui online dan pengedar.(setakat ni belum ada di mana2 pasaraya, tapi ada di sesetengah halal Mart)

Noted : Sekarang dah ada di pasaraya MYDIN terpilih.

3. erm..skang ni mcm2 produk yg dijual berdasarkan proses IMP. tp sya agak ragu sedikit. betulker benar2 mengikut IMP? sbb kalau permintaan tinggi, sudah tentu penghasilan akan tinggi, dan boleh ker kilang adapt dgn situasi begitu (masih mencari pekerja yg tahu baca quran etc). lagi satu, boleh ker kalau customer nak dtg terus ke kilang susu ni? selain boleh tgk betul2 proses pemprosesan susu Ilham, boleh terus beli sajer produk susu ni.

Ebunda Admin > Produk kami adalah dibawah produk makanan dan pihak kami telah mendapat kelulusan daripada Lab bahagian makanan Kementerian Kesihatan. Semua kelulusan Lab kami pamerkan label pada tepi kotak bahagian fakta nutrisi dan syarikat kami juga tiada masalah dari segi kesihatan kerana makanan yang terkandung di dalam susu ini adalah badam+kurma+kismis yang mana semua bahan-bahan tersebut amat baik dan berkhasiat sama ada terhadap kanak-kanak mahupun orang dewasa.


Cara prosesnya, sebelum susu dibawa ke kilang,10 orang ustaz tahfiz kelulusan dari Subra, Mesir akan melakukan terapi Al-Quran 30 juzuk itu,dimana setiap orang ustaz akan menggunakan tinta zaffaron di atas piring putih dan di bahagi-bahagikan juzuk kepada setiap orang dengan masa yang diambil 1 bulan 1/2 - 2 bulan untuk disiapkan. Semasa proses ini jalankan,ustaz-ustaz ini akan membaca dan menulis. Selepas siap akan di masukkan sekali bersama-sama susu untuk dicampurkan bersama badam+kurma+kismis. 

Semasa di dalam kilang, akan dibuat bacaaan surah-surah terpilih seperti surah lokman+mariam+ibrahim secara live. Sebelum pekerja memulakan kerja semua akan diwajibkan mengambil wuduk terlebih dahulu dan akan dibacakan doa terlebih dahulu sebelum pekerja-pekerja memulakan kerja. 


Semasa proses susu sedang dijalankan akan dipasang cd bacaan ayat-ayat Al-Quran, ini untuk kita dapatkan qualiti produk dari segi rohani dan jasmini akan terhasil apabila pengguna menggunakan produk kami kerana sudah terhasil yakin bersih & suci dan barokah. Untuk pengetahuan pihak tuan/puan semua pekerja kami adalah muslim. Semasa didalam kilang semua pekerja sudah maklum akan product ini dan dari segi pengantaran dari kilang ke pejabat kami dilakukan oleh pekerja-pekerja kami sendiri.


Kami juga membuat beberapa langkah untuk menjaga kualiti produk dari permulaan sehingga dihantar sampai kepelanggan dimana kami akan melekatkan stiker supaya Jangan Dilangkah produk kami untuk memberitahu kpd pihak courier.  Alhamdulillah sehingga hari ini ramai pelanggan kami berpuas hati dengan hasil dan mereka dapat lihat perkembangan anak-anak yg positif dan lebih-lebih lagi 1 keluarga kerana ramai yg menegur perubahan anak-anak dan org yg meminumnya.


4.  Kenapa susu ILHAM ni disyorkan penyusuan 3 kali sehari sahaja? Ada apa2 side effect tak kalau diambil lebih dari 3 kali?


Ebunda Admin > Yang itu adalah yg disyorkan sahaja tapi sebenarnya kalau untuk anak2 boleh minum seperti biasa ikut kehendak mereka, side effect dia tak da.. even ada few customer yg anaknya minum selang 3 jam.

5.  Boleh tak dicampurkan susu ILHAM ni dengan susu biasa (semasa> membancuh)?


Ebunda Admin > Dicampurkan dgn susu lain kami tidak galakkan


6.  Boleh tak diselang seli penyusuan susu ILHAM dengan susu biasa?


Ebunda Admin > Kalau diselang selikan boleh ini bagi yang bermula nak minum susu ilham atau yang nak budget. Tapi kalau seboleh2nya minum secara berterusan untuk tengok perkembangan yg lebih sihat dan positif.

7.  Boleh tak baby umur 7 bulan minum susu ILHAM?
Ebunda Admin > Susu ILHAM 1-3 tahun boleh diminum oleh bayi berumur 6 bulan ke atas, insya Allah.

Okey diharap dgn adanya sedikit info nie dpt menambahkan lagi keyakinan puan2 utk mencuba produk ini. HUBUNGI - ARETIE 0129368386
OR 
EMAIL - fatiyatul@yahoo.com

Bagi yang nak guna kad kredit boleh online shopping di aretie e-store ---->  http://aretie.my1stop.my* Penghantaran Percuma : Serendah, Batang Kali, Rasa, Kuala Kubu Bharu, Ulu Yam, Sg Choh

No comments:

Post a Comment