Susu Ilham

Susu Ilham

Wednesday, 14 September 2011

AL-QURAN DIGITAL






AL-QURAN DIGITAL
*  Meningkatkan mutu bacaan Al-Quran.
*  Menghafal Al-Quran
*  Sebagai Hantaran perkahwinan,Cenderahati Sumbangan kepada

    masjid/madrasah/Sedekah/zakat (pemberian seorang anak kepada ibu bapa) 

Aksesori yang disertakan sekali dalam kotak:
* Senaskhah Al-Quran, 
* Muqaddam yang dilengkapi doa harian, 
* Pen elektronik yang mempunyai speaker, 
* Earphone, 
* Kabel USB, 
* Charger dan juga panduan pengguna. 



*PEN DIGITAL AL QURAN ini merupakan pen digital pertama yang memperolehi kebenaran 
oleh : Bahagian Kawalan Penerbitan & Teks Al Quran, Kementerian Dalam Negeri : (KDN:PQ/Q.1001/1.2/QC/292/37/2010)

RM350 ONLY + FREE POSTAGE!!!

bagi mereka2 yg ingin memiliki ALQURAN DIGITAL nie boleh dptkan dari sy dgn SMS :
 aretie -  012-9368386 
or 
email - fatiyatul@yahoo.com

Salam Syawal


Assalam...
Masih lagi dgn mood hari raya, sana sini open house..
Bg yg buat puasa sunat dlm bulan syawal, alhamdulillah.. sy br dpt 2 hari, insyaallah akan teruskan dlm bulan syawal nie..

Okey utk Makluman semua Susu Ilham sy masih belum lagi dpt restok, stok yg ada setkt :
 14 Sept 2011  > 1 kotak sj lagi utk 1-3 thn (Asli)

Insyaallah, akan restok sedikit masa lagi...

*****************************************************************


Tuesday, 23 August 2011

ORDER CLOSED

Salam 23 Ramadhan 

Okey order closed utk semua item di blog nie
http://aretie-susuilham.blogspot.com

Utk Susu Ilham Restock akan ada selepas raya nanti.

Stock Available setkt 23/08/2011
1-3 Tahun - 1 Kotak
4-7 Tahun (Vanilla) - 2 Kotak

SEKIAN HARAP MAKLUM.

Tuesday, 9 August 2011

Baju Kurung Kanak-Kanak (Cotton)

Dapatkan Sekarang!!!

Baju Kurung Kanak-Kanak

Harga RM45.00 sepasang + RM7.00 (kos penghantaran) 
RM52.00

sekarang hanya

RM50.00 SAHAJA!!!

SMS - ARETIE 0129368386
OR 
EMAIL - fatiyatul@yahoo.com













okey,  size bolh tgk kat bawah nie, semua stok terus dari supplier ye, harap dpt check and confirm size seblm buat pembelian.

Harga RM45.00 sepasang + RM7.00 (kos penghantaran) 
RM52.00

sekarang hanya

RM50.00 SAHAJA!!!

SMS - ARETIE 0129368386
OR 
EMAIL - fatiyatul@yahoo.com

Thursday, 28 July 2011

Baju Melayu Kanak-kanak

AHLAN WASAHLAN YAA RAMADHAN

DAPATKAN SEKARANG...

Baju melayu kanak kanak yang diperbuat dari kain cotton tshirt 100%.Dengan kain yang berkualiti, sesuai utk kanak2 yang lasak dan santai, resap peluh, tahan lama, tidak rimas sipemakai, strechtable dan menawan. warna yang menarik. sangat praktikal bagi kanak2 dan cuaca di Malaysia serta yang pertama di Malaysia.


Harga RM45.00 sepasang + RM7.00 (kos penghantaran) 
RM52.00

sekarang hanya

RM50.00 SAHAJA!!!

BMKK 001 (OREN)

 BMKK 002 (BIRU)

 BMKK 003 (COKLAT GELAP)

 BMKK 004 (HIJAU)

 BMKK 005 (KARKIES)

 BMKK 006 (KELABU)

 BMKK 007 (KUNING MUDA)

BMKK 008 (MERAH)

okey,  size bolh tgk kat bawah nie, semua stok terus dari supplier ye, harap dpt check and confirm size seblm buat pembelian.

Harga RM45.00 sepasang + RM7.00 (kos penghantaran) 
RM52.00

sekarang hanya

RM50.00 SAHAJA!!!

HUBUNGI - ARETIE 0129368386
OR 
EMAIL - fatiyatul@yahoo.com

SAIZ UKURAN (INCI)            
     2      
     4      
     6      
     8      
    10     
    12     
    14     
 DADA
    22
    24
    26
    28 
    28 
    31 
    31
 BAHU
     8 
  9 1/2 
 10 1/2 
    11
 11 1/2 
 12 1/2 
 12 1/2
LABUH BAJU
 13 1/2
 14 1/2
 15 1/2
 16 1/2
 18 1/2
    19   
 19 1/2
PANJANG LENGAN
    9
    10
    11
    12
    13
    15
 15 1/2
PINGGANG
 13 1/2
    15
    16
    16
    20
    22
    24
LABUH SELUAR
 13 1/2
    15
 17 1/2
 21 1/2
 26 1/2
    29
    33 

     SAIZ 2  = 6 BULAN KE SATU TAHUN
SAIZ 4  = 1 TAHUN KE 2 TAHUN
SAIZ 6  = 2 TAHUN KE 3 TAHUN
SAIZ 8  = 3 TAHUN KE 4 TAHUN
SAIZ 10 = 4 TAHUN KE 5 TAHUN
SAIZ 12 = 6 TAHUN KE 7 TAHUN
SAIZ 14 = 8 TAHUN KE 9 TAHUN

Harga RM45.00 sepasang + RM7.00 (kos penghantaran) 
RM52.00

sekarang hanya

RM50.00 SAHAJA!!!

HUBUNGI - ARETIE 0129368386
OR 
EMAIL - fatiyatul@yahoo.com

Monday, 30 May 2011




1. Dari mana syarikat mendapat bekalan susu utk memproses & menghasilkan susu Ilham? sbb skang ni mcm2 berlaku. sumber susu dicampur dgn melamine (spt di China etc).sya sekarang menggunakan susu anmum sbb sya yakin sumber susu tu (dr New Zeland).so minta penjelasan saudara.

Ebunda Admin > Susu ini berasaskan susu lembu yg di import dari New Zealand. Untuk pengetahuan encik, susu lembu yang terbaik didunia adalah dari negara New Zealand dan kami gunakan 100% susu bukan perasa susu.


2. Susu Ilham ada dijual di pasaraya atau bagaimana?


Ebunda Admin > kami baru merancang untuk masuk ke pasaraya MYDIN. sekarang kami pasarkan melalui online dan pengedar.(setakat ni belum ada di mana2 pasaraya, tapi ada di sesetengah halal Mart)

Noted : Sekarang dah ada di pasaraya MYDIN terpilih.

3. erm..skang ni mcm2 produk yg dijual berdasarkan proses IMP. tp sya agak ragu sedikit. betulker benar2 mengikut IMP? sbb kalau permintaan tinggi, sudah tentu penghasilan akan tinggi, dan boleh ker kilang adapt dgn situasi begitu (masih mencari pekerja yg tahu baca quran etc). lagi satu, boleh ker kalau customer nak dtg terus ke kilang susu ni? selain boleh tgk betul2 proses pemprosesan susu Ilham, boleh terus beli sajer produk susu ni.

Ebunda Admin > Produk kami adalah dibawah produk makanan dan pihak kami telah mendapat kelulusan daripada Lab bahagian makanan Kementerian Kesihatan. Semua kelulusan Lab kami pamerkan label pada tepi kotak bahagian fakta nutrisi dan syarikat kami juga tiada masalah dari segi kesihatan kerana makanan yang terkandung di dalam susu ini adalah badam+kurma+kismis yang mana semua bahan-bahan tersebut amat baik dan berkhasiat sama ada terhadap kanak-kanak mahupun orang dewasa.


Cara prosesnya, sebelum susu dibawa ke kilang,10 orang ustaz tahfiz kelulusan dari Subra, Mesir akan melakukan terapi Al-Quran 30 juzuk itu,dimana setiap orang ustaz akan menggunakan tinta zaffaron di atas piring putih dan di bahagi-bahagikan juzuk kepada setiap orang dengan masa yang diambil 1 bulan 1/2 - 2 bulan untuk disiapkan. Semasa proses ini jalankan,ustaz-ustaz ini akan membaca dan menulis. Selepas siap akan di masukkan sekali bersama-sama susu untuk dicampurkan bersama badam+kurma+kismis. 

Semasa di dalam kilang, akan dibuat bacaaan surah-surah terpilih seperti surah lokman+mariam+ibrahim secara live. Sebelum pekerja memulakan kerja semua akan diwajibkan mengambil wuduk terlebih dahulu dan akan dibacakan doa terlebih dahulu sebelum pekerja-pekerja memulakan kerja. 


Semasa proses susu sedang dijalankan akan dipasang cd bacaan ayat-ayat Al-Quran, ini untuk kita dapatkan qualiti produk dari segi rohani dan jasmini akan terhasil apabila pengguna menggunakan produk kami kerana sudah terhasil yakin bersih & suci dan barokah. Untuk pengetahuan pihak tuan/puan semua pekerja kami adalah muslim. Semasa didalam kilang semua pekerja sudah maklum akan product ini dan dari segi pengantaran dari kilang ke pejabat kami dilakukan oleh pekerja-pekerja kami sendiri.


Kami juga membuat beberapa langkah untuk menjaga kualiti produk dari permulaan sehingga dihantar sampai kepelanggan dimana kami akan melekatkan stiker supaya Jangan Dilangkah produk kami untuk memberitahu kpd pihak courier.  Alhamdulillah sehingga hari ini ramai pelanggan kami berpuas hati dengan hasil dan mereka dapat lihat perkembangan anak-anak yg positif dan lebih-lebih lagi 1 keluarga kerana ramai yg menegur perubahan anak-anak dan org yg meminumnya.


4.  Kenapa susu ILHAM ni disyorkan penyusuan 3 kali sehari sahaja? Ada apa2 side effect tak kalau diambil lebih dari 3 kali?


Ebunda Admin > Yang itu adalah yg disyorkan sahaja tapi sebenarnya kalau untuk anak2 boleh minum seperti biasa ikut kehendak mereka, side effect dia tak da.. even ada few customer yg anaknya minum selang 3 jam.

5.  Boleh tak dicampurkan susu ILHAM ni dengan susu biasa (semasa> membancuh)?


Ebunda Admin > Dicampurkan dgn susu lain kami tidak galakkan


6.  Boleh tak diselang seli penyusuan susu ILHAM dengan susu biasa?


Ebunda Admin > Kalau diselang selikan boleh ini bagi yang bermula nak minum susu ilham atau yang nak budget. Tapi kalau seboleh2nya minum secara berterusan untuk tengok perkembangan yg lebih sihat dan positif.

7.  Boleh tak baby umur 7 bulan minum susu ILHAM?




Ebunda Admin > Susu ILHAM 1-3 tahun boleh diminum oleh bayi berumur 6 bulan ke atas, insya Allah.

Okey diharap dgn adanya sedikit info nie dpt menambahkan lagi keyakinan puan2 utk mencuba produk ini. 



HUBUNGI - ARETIE 0129368386
OR 
EMAIL - fatiyatul@yahoo.com

Bagi yang nak guna kad kredit boleh online shopping di aretie e-store ---->  http://aretie.my1stop.my



* Penghantaran Percuma : Serendah, Batang Kali, Rasa, Kuala Kubu Bharu, Ulu Yam, Sg Choh

IKLAN-IKLAN SUSU ILHAM

Antara iklan promosi mengenai susu ilham dari akhbar KOSMO dan Harian METRO

Iklan pada 19 November 2010

Iklan pada 26 November 2010


Iklan pada 18 Febuari 2011

Iklan pada 01 April 2011

HUBUNGI - ARETIE 0129368386
OR 
EMAIL - fatiyatul@yahoo.com

Bagi yang nak guna kad kredit boleh online shopping di aretie e-store ---->  http://aretie.my1stop.my

Saturday, 21 May 2011

TRAGEDI TANAH RUNTUH RUMAH ANAK YATIM HULU LANGAT

Seramai 24 orang terdiri daripada anak yatim, warden dan kakitangan Rumah Anak-anak Yatim dan Anak-anak Hidayah Madrasah Al-Taqwa, tertimbus dalam kejadian tanah runtuh di Hulu Langat, hari ini.

Setakat 7 petang ini, tiga mayat kanak-kanak berusia 11 dan 14 tahun dikeluarkan dari runtuhan itu manakala tujuh lagi ditemui cedera termasuk seorang lelaki dewasa, kata polis.Penghuni yang cedera berusia antara 11 dan 17 tahun manakala lelaki dewasa itu dipercayai pekerja di rumah anak yatim berkenaan.








Rumah anak yatim yang terletak berhampiran bukit itu menempatkan 49 orang termasuk penghuni dan pekerja. Semua penghuni rumah itu adalah lelaki. Ketika kejadian 2.30 petang, semua penghuni rumah anak yatim itu berada di dewan serbaguna untuk persiapan satu majlis yang dijadual 5 petang.


Runtuhan tanah dari bukit itu dikatakan menimbus dewan serbaguna yang terletak di lereng bukit itu menyebabkan bangunan setingkat itu musnah sama sekali. Turut terkena runtuhan tanah itu ialah sebuah surau. 
Berlaku dua kali tanah runtuh secara serentak dalam sekelip mata. Semua mereka yang berada dalam dewan itu tidak sempat menyelamtkan diri.


Doakan semoga usaha2 utk mengeluarkan mangsa yg masih tertimbus dipermudahkan olehNya, takziah utk keluarga mangsa dan Alfatihah.

Monday, 9 May 2011

Proses Penyediaan Susu Ilham

Assalamualaikum.. dah lama tak update.. okey promotion sampai 10 Mei 2011ajer.. esok last day ..
Hr nie saya nak update la sikit pasal mcmana susu ini disediakan coz ada yg bertanya, 

Proses penyediaan Susu Penuh Krim Ilham memastikan kualiti, efikasi dan keselamatan produk terjamin. Penyediaan produk berasaskan IMP adalah perlu bagi memenuhi tuntutan Allah dan Rasul iaitu Halallan Thoyyiba.  
Proses pengilangan ini bermula daripada

1. Pembinaan kilang & bahan :
Susunan dalam kilang mengikut syariat.
Tidak ada muzik
Ada Nur bacaan Al-Quran
Sumber bahan-bahan mentah hendaklah yang halal dan mendapat pengesahan dari pihak berkuasa dan dari Unit Audit Syariah Dalaman.
Peralatan dan bahan mentah mestilah dibersihkan mengikut piawaian syariah.
2. Pengambilan kakitangan
Beragama islam
Berpengetahuan mengenaiair mutlak dan air mustakmal
Mampu membaca Al-Quran
Mengikuti kuliah kefahaman tentang IMP, GMP & HACCP (Eropah).
Mengikuti kuliah kefahaman agama pada keseluruhan pengurusan dan pekerja 3 kali seminggu.
3. Semasa proses penyediaan susu
Kakitangan sentiasa ada air wudhu.
Memulakan setiap kerja dengan Bismillah dan doa-doa khusus dan sentiasa berzikir dan selawat sehingga ke proses pembungkusan
Tidak bercampur antara kakitangan lelaki dan perempuan
Kakitangan perempuan yang haid di pindahkan buat sementara waktu ke bahagian lain.
4. Ramuan Susu Ilham
Rumusan Bayi (1-3 tahun) : Susu penuh krim, kalsium, DHA, AHA, L-Lysine, Kurma, Kismis dan Badam
4-7 tahun : Susu penuh krim, kalsium, DHA, AHA, Gingko Bibola, Maca, L-Lysine, Kurma, badam dan perisa


5. Fakta Nutrisi bagi setiap hidangan
Rumusan Bayi (1-3 tahun) 25 g : 123Kcal tenaga, 6.2 g lemak, 12.7 g karbohidrat, 4.9 g gula, 4.2 g protien
4-7 tahun (30 g) : 123Kcal tenaga, 6.6 g lemak, 5.9 g karbohidrat, 8.2 g gula, 5.3 g protien

6. Perbandingan nutrisi (4-7 tahun) dengan susu lain bagi setiap 100g

Susu Ilham
susu lain
Tenaga (Kcal)
481
446
Lemak (g)
22.1
45
Karbohidrat (g)
53.1
61
Gula (g)
27.4
Protien (g)
17.6
14.7


7. Perbezaan GMP dan IMP
Good Manufacturing Practice (GMP) adalah satu proses pengilangan yang mementingkan kebersihan yang tinggi supaya produk yang di hasilkan tidak ada kontiminasi bakteria seperti E-coli, Salmonella atau sebagainya. GMP ialah persijilan yang mendapat pengiktirafan dari Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan Malaysia (BPFK).


Islamic Manufacturing Practice (IMP) adalah suatu piawaian yang bertaraf ’Halalan Tayyiba’, iaitu suatu proses pengilangan yang bukan sahaja suci dari sudut fizikalnya (yakni tidak mengandungi bahan-bahan haram atau kontaminasi dengan bahan-bahan haram) malahan juga suci dari sudut ruhaniahnya.

Maklumat Pengilangan dan Pengedar Utama-
Dikilangkan oleh: Sidratul Enterprise, 12 Jalan Industri 1, Taman Industri IKS MIEL,33010 Kuala Kangsar Perak
Diedarkan oleh: EBUNDA Sdn. Bhd, No 21-1 Jalan Reko Central 4, Reko Central, 43000 Kajang Selangor

Diharap info ini dapat membantu puan2 mengenai proses penyediaan susu ini,..
Sebarang maklumat atau pesanan bolh hubungi - aretie (012-9368386) or email - fatiyatul@yahoo.com